Sporty

Jag börjar(tror jag iaf) komma in i en oehört BRA vana. Jag powerwalkar och joggar 30min varje dag. Vi har typ 1km backe här vid mig och den använder jag mig av och går längs forsen med solen i ansiktet och musiken i öronen. Känner mig kalasbra efteråt, peppad och jag klarar faktiskt och slappna av/tänka när jag gör detta. Förr har jag alltid blivit arg när jag joggat, men nu powerwalkar jag 75% av tiden och joggar alltså 25%, på ett ungefär.

Jag älskar ju att träna, varför har jag inte gjort det mer förr! Har dock hållit på med en massa aktiviteter, som golf, fotboll, handboll, innebandy, dansat och så rider jag ju nu, som jag gjort i 10år. Hahah :)


Jag i gamla stan.



Funderar på ett par sånna här, är dom  bra ?:)


Ciao!♥

Att stötta någonting

Kära vänner, det är viktigt att stötta saker och ting här i livet, t ex forskning!
Det är just det jag vill få fram idag, att stötta forskningar genom att skänka pengar, köpa en pince eller andra sätt. Det är något otroligt fint att göra tycker jag.

Visste ni t ex att all forskning (fast inte sedan ett par år tbx om jag minns rätt) på hjärt & kjälsjukdommar forskas BARA på män!? Helt galet ju? Vi ju ganska lika kroppar inuti, MEN inte när det gäller hjärtats funktion osv(inte helt insatt i det, men vet iaf faktumet typ). Männ får ont i bröstet när hjärtat säger ifrån, kvinnor får smärtor i magen och detta är ganska ny vetenskap!(alltså det med kvinnornas del).

Sedan har vi ju bröstcancer, otäckt men tyvärr många som drabbas. Om ni vet fler saker man kan stötta innom forskning kan ni skriva det, så gör jag ett inlägg om det också. Det är viktigt att vi uppmärksammar det!

Tipsa gärna om andra bra saker som går att stötta!



(En knasig bild där jag provar att ha glasögon) Rosabandet stöttande!


Woman in red pincen. Lite nyare, men shit vad stilig och pluss att man stöttar något så bra! Man stöttar forskning på kvinnohjärtat med denna!

Ciao!♥

9/10

STRESS STRESS STRESS och återigen STRESS.
Jag har otroligt mycket i skolan nu, näst sista inspurten, ca.38 skoldagar kvar att kämpa med!


Ciao!♥

Oslo-Karlstad-Stockholm(GAMLA STAN!(!!))-Finnland





Ciao!♥


Estocolmo-> Finlandi


Jag har mellanlandat i karlstad, idag gick inget som planerat. Hoppas alltså på bättre tider imorgon, då drar vi iväg till stockholm  och sedan Finland.
Slänger iaf in ett hej! HEJ!






Hos familjevänner, hittade några bilder, typ för två år sen. Tiden går.

Ciao!♥


Grå som Få






Perffa.
Det ovanstående ordet är det rätta. Jag får plats med min dator och i stort sett alla skolböcker och andra trevliga saker. Den har en mild grå färg med ett tunt lacklager.  Enkel och skön och jag är helnöjd.

Ciao!♥

SOL SOL SOL SOL

Det är typ 20 grader, alltså nästan sommar och en MASSA VARMA SOLSTRÅLAR!
Jag ska absolut inte sitta innomhus nu, borde inte ni heller, så UT MED ER!
Drar till den uppvärmda fotbollsplanen och hänger med kompisar, kanske vi tar bussen till huvudstaden eller så, fårse!





Ciao!♥

Classy






Mönstrad ganska klassisk korsett/linne vårigt plagg. Säkerligen har du redan sett detta plagg, du vet H&M. Heheh. Men jag tänker vårkvällar med vänner, värme och cyklar(kanske moppen?).
Tycker du?

Ciao!♥

So tell me, are you going there with me?



Jag myser i en röd, ny mjukisdress. Hade en för typ ett år sen, en som jag hade en lång stund, nu har jag nästan en helt lik, inte meningen att det skulle bli så, men jag klagar inte, den är ju så fett skön!

Ska väl ta och sova nu, bara fixa lite och sedan slockna. Klockan står på kvart över sex till morgondagen, en del snoozing? Jo det blir nog så, ahha!

Ciao!♥

Fånig fråga

Världens fånigaste fråga ska ni få nu.

Det är så att jag har aldrig skrivit på min msn/face/bdb osv att man ska läsa min blogg. Inte länkat den där eller ngt. Jag gjorde inte det i början för att jag inte gjorde det och sedan blev det typ så. Nu tänkte jag att kanske ska jag göra det? Men jag vet inte, haha värsta grejen för mig. Så bör jag länka min blogg på msn t ex?


Typ två/tre år gammal  bild. Pepsi♥


Ciao!♥

Clear fluffy Blue







Ni har garanterat sett den, eftersom den är H&M skapad, men som jag älskar den. En blå fin fräsh topp. Blått är fint, faktiskt en färg jag underskattat för mycket.


Ciao!♥

Vår vår

Alla är väl överens, VÅREN ROCKAR!

Jag mår så sjukt as bra när det är varmare eller bara när solen tittar fram, ÄLSKA!
Även fast jag är uppväxt i Karlstad, värlmlands mittpunkt och inte har ngt hav i närheten. Så skulle jag nog kalla mig själv en KUST-MÄNNISKA, jag tycker bara det är skönt/friskt när det blåser, ÄLSKAR havet och sand osv. Inte minst, BRUNA BEN typ i fyra månader GAAAAH! Det jag vill fram till är att på lördag åker jag ut på havet, mer om det senare. Längtan är ordet!


Njutande av vårsolen med min brorsas flickväns hund, Millie. Gos!(bilden från mobilen dock.)

Ciao!♥

Working ass

Påsklov för min del nu, startade det med att vara sjuk, mindre bra. Fast jag kom på benen redan dagen efter, alltså lördagen och jobbade, vilket jag också gjorde idag.
Kom hem vid sju tiden och drog vid åtta vidare ut i friska luften för att träffa lite vänner, vi gick på en promenad och fortsatte in till Natto. Kom hem nu vid halv tio tiden, trött som en gris efter jobbhelg.

Imorgon ska jag till stallet vid 8 på morgonen tänkte jag, vill liksom ha hela dagen ledig sen och vara ute i solskenet♥





Ciao!♥

Sömn,Mat,Glass---->matte

Jag sitter inte med matten, hade tänkt plugga STENIS när jag kom hem. Men jag har ont i halsen, haft det hela dagen och jag var ju hungrig trött osv när jag kom hem, så det passa liksom inte då. Nu är klockan snart halv 7, jag har fortfarande inte plugat så hårt som jag kanske hade velat, men grejen är den att på Heldagsprovet får vi ALLT från hela året, alltså hela matteboken och lite till. Inte så chill med andra ord.

Får inte deppa ihop, men jag mår verkligen inte bra idag, halsen svider och jag har ett humör bland grantopparna ena sekunden andra är humöret typ nergrävt hos en liten grävling.
Låt mig få klaga, tack, behöver det.
Matteläraren är helt ousajfbofnoidmnodnsgvlkgnfjdsglpmfålsdmfdsofnds lfnosdjfjåsfkmlksdnfoå !!!!




Ciao!♥

Skuuuulan

Hejsaaan.
Jag jobbar med matte@dator på skolan. Kul kul, nej nu ska jag plugga, hörs!


Ciao!♥

There's a fire, starting in my heart

HEj hopp!

Jag har just skrivit färdigt en rapport om en skulptur jag har gjort i skolan, arbetat med den i typ 6 veckor, så skönt att lämna in imorgon!


Ph: by me. Model: Ulrikke.

Nu ska jag snart bege mig mot ett vitt hus, där möter jag två kompisar och vi ska då altså in och plugga matte några timmar. Det är föreredelser för matte-heldagsprovet på torsdag och ja det stämmer, PÅ EN tisdags kväll. Någon som sett till mitt roliga liv? ;)


Ciao!♥

Shoot Shoot Shoot








Har varit och fotat ute i mörka kvällen nu, med Ulli som modell. Bilder kommer och jag måste säga att jag är kick-as nöjd!


Ciao!♥

Norskt plugg = Heavy stuff ;)

Sitter och läser 20 siders förberedelser med inspiritation till mitt norska heldags prov som håller till på torsdag i skolan.
Jag måste bara HYLLA SPOTIFY, med eller utan reklam! Vad gjorde vi egentligen innan spotify, YoUTUBE/CD-skivor, sick !

I LOVE SPOTIFY!




Ciao!♥

Alla kan om dom vill.

Jag tycker det är väldigt mycket vikthets hit&dit och att man ska få äta vad man vill osv..
Min åsikt är att det är klart man får se ut som man vill så länge man själv trivs, men man ska inte utsätta kroppen för mycket risker. Kroppen är en gåva, kroppen är egentligen helt fantastisk.
Ta hand om dig själv, ät sunt och motionera så mycket just du känner för. Unna dig på helgerna eller iaf en fast dag i veckan.

Jag har börjat med en ny rutin, jag äter havregrynsgröt(ja, den enormt grova gröten) varje morgon, lite mjölk och hemmagjord nästintill osockrad sylt. Dock var det ett undantag idag, vi hade nämligen ingen mjölk... Så då fick det bli bröd, bröd tycker jag är OK att käka på morgonen sålänge det är hyfsat grovt, för man ska ändå stå sig ett tag på frukosten. Det ska iaf vi här i Norge då vi inte får mat i skolan. Det är en klishce, men ack så viktig, FRUKOSTEN ÄR DET VIKTIGASTE målet om dagen. Det är din start på dagen, gör den till något bra.

Många tror att det är bra att dricka mjölk hela tiden, det är ju bra för skelletett. Det är ju bra för växande barn/unga osv, MEN människan är det enda "djuret" som dricker mjölk efter "baby-tiden". Det är helt naturligt att folk blir laktosinntoleranta och faktiskt inte konstigt alls. Mjölk är heller inte bra för psyket iaf inte om du dricker en 5 glas om dagen. Men vart ska vi få kalciumet ifrån då?(det som gör gott för skeletett.) JO i flera gröna grönsaker osv finns det mycket kalcium att hämta!

Såg ni förresten nutellan på bilden med våfflorna ? Efter den bilden togs så läste vi innehållet/ingridienser, vad tror ni att det innehåller?
Jo, såklart en massa TRANSFETTER.
Transfetter är något kroppen inte klarar att bryta ner och därför inte alls bra för kroppen.

Läsk, här har jag själv varit många gånger. I helgen drack jag läsk för första gången i år typ. Jag slutade med det och om man håller ut en månad och väljer vatten ist så tycker man INTE att det är gott längre sen. PROVA !

Men som sagt, bli inte anorektiker eller nåt sånt skit. Men ta hand om din kropp och lär dig leva med den, men kom ihåg att det är en stark men skör gåva, som är ditt ansvar.








Jag var bara tvungen att skriva detta, ahaha :)

Ciao!



Ny vecka, Nya tag - Nu kör vi !







Taken

Ingen missade väl filmen Taken på tv4 igår kl.21.00?
Om ni gjorde det så borde ni se den en kväll! Sjukt bra film, otroligt läskig men verkligen en tankeställare som får en att tänka. Endel av de fruktansvärda sakenra i filmen händer ju faktiskt i verkligeheten idag, tyvärr.




Ciao!♥


No idea



Waffel breakfast- by me.


Shollehopp!

Idag hade jag English Mock Exam, det är ett heldagsprov i engelska, har skrivit om det förrut HäR.
Uppgifterna känndes inte så svåra, men ändå satt jag till typ 12.55? Det var ett knepigt heldagsprov och jag har INGEN aning om hur det gick ärligt talat. Just wait and see..

Idag ska jag väl ta det väldigt lugnt också ut och rida på pollen, för att sedan komma hem och duscha, kanske slå på någon film?

Ciao!♥

... or go slow?

Så var snart yttligare en helg över, sad, very sad. Helgen har bjudit på ganska drama fria bravader med vännerna:)
Lite jobb på lördagen vart det också. Imorgon har jag english mock exam.


Last night;)


Lite av min kvälls outfit i fredags.


Återkommer med mer bilder från helgen:)


Ciao!♥

RSS 2.0